راهنمای خرید مادربرد ۱
سطح گسترده PCBم(Printed Circuit Board) به تولیدکنندگان مادربردها امکان می‌دهد تا ویژگی‌های فراوانی را روی مادربردهای full-ATX پیاده‌سازی کنند. همین موضوع باعث می‌شود که شما مجبور باشید به مجموعه متنوعی از مولفه‌های اختصاصی بر روی مادربرد خود توجه کنید

سطح گسترده PCBم(Printed Circuit Board) به تولیدکنندگان مادربردها امکان می‌دهد تا ویژگی‌های فراوانی را روی مادربردهای full-ATX پیاده‌سازی کنند. همین موضوع باعث می‌شود که شما مجبور باشید به مجموعه متنوعی از مولفه‌های اختصاصی بر روی مادربرد خود توجه کنید. شکل 1، بعضی از مولفه‌های تعبیه شده روی یک مادربرد نمونه را نشان می‌دهد.


این مادربرد سوکت 775 هنوز می‌تواند آرایش محصولات متداول را به نمایش بگذارد و کاربرانی که با مولفه‌های Onboard آشنایی ندارند می‌توانند از ‌آن به‌عنوان یک راهنما استفاده کنند.جزییات و ویژگی‌های چیدمان مادربرد به بازار هدف، سطح قیمت و چند فناوری زیربنایی آن بستگی دارد. تغذیه برق اصلی در این مادربرد از طریق یک کانکتور extended-ATX تامین می‌شود (12)، در حالی که تغذیه هسته پردازنده به‌طور جداگانه از طریق یک کانکتور هشت پایه ATX12v تامین شده است (13).


یک ورودی متداول دیگر بر روی مادربردهایی با اینترفیس‌های گرافیکی دوگانه، یک کانکتورMolex چهار پایه استاندارد (14) است که تغذیه برق اضافی را برای اسلات‌های PCIe x16  ا(10) فراهم می‌کند.اکثر مادربردهای امروزی دارای یک یا چند اسلات PCIe x16 (10) برای پشتیبانی از آخرین محصولات گرافیکی سه بعدی هستند، هر چند که بعضی از آن‌ها از تعداد مسیرهای کمتری برای اتصال با پهنای باند پایین‌تر استفاده می‌کنند. بعضی از مدل‌های سطح پایین‌تر مادربردها فاقد اسلات‌های توسعه مناسب کارت‌های گرافیکی هستند و در اصل برای کار با ساختار گرافیکی Onboard طراحی شده‌اند.


یک تنظیم‌کننده ولتاژ سه مرحله‌ای (15) به ‌آسانی با سه گروه متمایز از قطعاتی که به‌صورت موازی کار می‌کنند، قابل تشخیص است. مادربردهای مدرن معمولا‌ از تعداد بیشتری از مراحل (فازهای) تنظیم برق با آمپراژ پایین‌تر استفاده می‌کنند تا تغذیه برق روان‌تری را تحت فشار کاری سنگین فراهم کنند، یک طراحی که در عین حال امکان غیرفعال شدن قطعات غیرضروری را تحت فشارهای کاری سبک فراهم می‌کند تا در مصرف انرژی صرفه‌جویی شود. تفاوت در ظرفیت این مولفه‌ها باعث می‌شود که تعیین کیفیت یک مادربرد بر اساس تعداد مراحل تنظیم ولتاژ آن غیرممکن باشد، زیرا آزمایش‌های مختلف نشان می‌دهند که یک مادربرد با 12 مرحله تنظیم ولتاژ، از کیفیت بالاتری نسبت به یک مدل 35 مرحله‌ای برخوردار است. مادربردهای دارای تنظیم‌کننده‌های ولتاژ دیجیتال معمولا‌ فاقد گروه‌های متمایز قطعاتی هستند که در این شکل می‌بینید. در این موارد کاربران برای تعیین مشخصات تنظیم‌کننده ولتاژ باید به مقالات بررسی مادربرد یا مستندات تولیدکننده آن تکیه داشته باشند.

 

- ساختار منطقی اصلی:
1 - سوکت پردازنده
2 - پل شمالی چیپ‌ست
3 - پل جنوبی چیپ‌ست
- حافظه:
4 - کانال اول DRAM
5 - کانال دوم DRAM
- اینترفیس‌های درایو:
6- درایو فلاپی.
7 - IDE
 SATA-8
- اسلات‌های توسعه:
9 - PCI  (سی و دو بیتی، 33 مگاهرتزی)
10 - PCIe x16)PCI Express)

PCIe x1)PCI Express- 11)
- کانکتورهای تغذیه:
12 - تغذیه برق ATX 24 پایه
13 - تغذیه برق ATX12V هشت پایه
14 - تغذیه برق کمکی کارت گرافیکی
 - ویژگی‌های Onboard
15 - تنظیم‌کننده‌های تغذیه پردازنده
16 - کنترلر FireWire) IEEE 1394
17 - کنترلر صوتی
18 - کنترلر PHY شبکه
- بایوس:
19 - تراشه CMOS بایوس
20 - باتری کلاک بایوس