فقط چند گام تا یک دسکتاپ رویایی

 

customized_desktops_19

Desktop Customization یا سفارشی کردن دسکتاپ، کاری است که کاربران تمام سیستم عامل های کلاینت به آن توجه خاصی دارند. بسیاری از کاربران ویندوز به علت نگرانی حافظه اشغالی توسط برنامه هایی که میز کار مجازیشان را زیبا تر و موثر تر می کند خودداری می کردند. با ارائه ویندوز ویستا و Gadget های آن قدری در ویندوز از صفحه دسکتاپ استفاده بهتر شد و در ویندوز 7 این امر بهبود پیدا کرد. امروزه کاربران دیگر آموخته اند که دسکتاپ خود را نباید با  shortcut های مختلف شلوغ کنند و راه های دیگری برای استفاده موثر تر از این فضا مهم وجود دارد. همچنین با ارتقاء سخت افزار ها و حافظه اصلی در کامپیوتر های امروز کمتر کسی را می توان یافت که نگران تخصیص 200 مگابایت از حافظه اصلی خود برای چندی از این دسته برنامه ها باشد. در این مطلب به برخی برنامه ها و Gadget ها اشاره می شود. برنامه های معرفی شده همگی رایگان هستند و استفاده از آن ها آسان است. بنابراین اگر تاکنون از این برنامه ها استفاده نکرده اید پیشنهاد می کنم در تصمیم خود تجدید نظر کنید. در خصوص هر یک از نرم افزار هایی که آزمایش کرده ام نظر شخصی ام را نیز ارائه دادم.


customized_desktops_14

1. نرم افزار Rocket Dock: این نرم افزار فضایی را جهت قرار دادن چند Shortcut در اختیار شما قرار می دهد. این نرم افزار باعث می شود تا سریع تر به Shortcut های خود دسترسی پیدا کنید. نکته قابل توجه آن است که این نرم افزار تنها روی دسکتاپ به شما کمک نمی کند، بلکه زمانی که یک یا چند پنجره حتی به صورتmaximize دارید به Shortcut های خود دسترسی دارید. به دلیل همین قابلیت من این نرم افزار را در رتبه 1 انتخاب کردم و در لپ تاپ خودم از آن استفاده می کنم. انیمشین و افکت های جالبی روی Shortcut ها انجام می دهد و آیکان های متحرک جالبی می توان از طریق سایتش برایش shortcut های خود پیدا کنید. Docklet ها یا در واقع plug in های این برنامه بسیار متنوع و جالب هستند هر چند که در عمل بسیاری از آن ها درست کار نمی کنند.

2. نرم افزار Rainlendar: این نرم افزار یک تقویم مناسب و زیبا است که روی دسکتاپ نمایش داده می شود امکانات جالبی دارد و طراحی ساده و مناسبی دارد. این نرم افزار امکان نمایش آب و هوا را نیز دارد. در هر صورت اگر از نرم افزار هایی مثل Outlook یا Google Calender استفاده می کنید شاید این نرم افزار به نظرتان کاربردی نرسد و تنها جنبه زیبایی آن مطرح باشد.

3. نرم افزار  Rainmeter: این نرم افرار قابلیت های جالب و بسیاری دارد. وظیفه اصلی آن یک مانیتور از وضعیت سیستم است. گزارش های مناسبی برای کاربران عادی ارائه می دهد هر چند این گزارش ها شاید برای متخصصین IT جذاب نباشد اما برای Over Clocker ها و PC Gamer ها قطعا جالب است. امکان نمایش آب و هوا، موقعیت جغرافیایی، Shortcut، تقویم و بسیاری دیگر را نیز این برنامه دارا است که جذابیت های گرافیکی آن می افزاید. اگر دوست دارید محیط دسکتاپ خود را حسابی شلوغ کنید، این برنامه گزینه مناسبی است.

customized_desktops_02

4. نرم افزار launchy: اگر از ویندوز XP استفاده می کردم این نرم افزار را در شماره یک می نوشتم، اما با وجود Indexing در ویندوز 7 و vista این نرم افزار دیگر چندان حیاتی نیست. در این برنامه با استفاده از فشردن کلید alt+space در هر جایی می توانید با وارد کردن چند حرف از حروف اول نام برنامه مورد نظر خود، آن برنامه را باز کنید. این برنامه کار های متعدد دیگری نیز می کند، که بابک در زنگوله در این پست وبلاگ خود آن ها را توضیح داده. این برنامه کلی مورد تقدیر قرار گرفته و بار ها به عنوان 10 برنامه برتر شناخته شده با این وجود من آن را نپسندیدم.

screenshot_launchy 

5. نرم افزار Obejct Dock: این نرم افزار مشابه نرم افزار Rocket dock عمل می کند. برخی از قابلیت های آن را ندارد اما برخی قابلیت های دیگری دارد. من Rocket Dock را انتخاب می کنم هر چند حدس می زنم انتخاب شما object Dock باشد.. این برنامه را Startdock منتشر کرده و یک نسخه غیر رایگان نیز دارد که قابلیت های جالبی دارد.

img83

6. emergedesktop: emergedesktop یک Shell برای قسمتی از ویندوز است! در واقع با نصب آن نوار وظیفه یا همان Task bar خودمان به همراه منوی Start و منوی کلیک راست با Shell مخصوص emergedesktop جایگزین می شوند. من این برنامه را نصب نکردم، اما اگر شما خواستید این برنامه را نصب کنید پیشنهاد می کنم قبل آن یک جستجو در اینترنت انجام دهید و نظرات دیگران بررسی کنید.

7. نرم افزار samurize: این نرم افزار یک مانیتورینگ تقریبا مناسب است که قابلیت های گرافیکی جالبی هم دارد. نمایش آب و هوا، ساعت و تقویم از دیگر امکانات این نرم افزار هستند.

1765

3927

8. نرم افزار Circle Dock: این نرم افزار هم یک Dock دیگر برای ویندوز است که به صورت دایره ای آیکان Shortcut های شما را می چیند. اگر فکر می کنید اینکه می توانید تعداد زیادی آیکان را در این برنامه جای دهید خیلی جالب است به نظر من اشتباه می کنید! این نرم افزار قابلیت های جالب و بسیاری دارد که انتخاب بین این سه نرم افزار Dock معرفی شده در اینجا را دشوار تر می کند.

CD2Full

علی در ویندوز من مدتی قبل گروهی از نرم افزار های Dcok را معرفی کرده بود. من با Rocket Dock را از وبلاگ او آشنا شدم. اینجا و اینجا

برنامه های متعدد دیگری را می توانید در این رده برنامه ها بیابید. اگر هنوز به استفاده از یکی از برنامه های فوق وسوسه نشده اید، Gadget های ویندوز زیر را نیز نگاه کنید. به علت آنکه تعداد گجت ها خیلی خیلی زیاد است زیاد در این مطلب مجال معرفی آن ها را پیدا نکردم.

9. Bing Bar برای موتور جستجوی bing

10. The Seach bar برای موتور های جستجوی مختلف از جمله Google

11. تقویم میلادی با رنگ مشکی اینجا، ساعت گویا

12. گجت های ساخته شده توسط build a gadget در اینجا. گجت های بسیار جالبی هستند و دیدن آن ها خالی از لطف نیست. می توان گفت این لیست، لیست پر کیفیت ترین گجت های ویندوز است که اکثرا زیبا هم هستند.

13. گجت تقویم هجری خورشیدی گیتا

14. برای Twitter اینجا و اینجا

15. برای Facebook اینجا

16. now playing برای Media Player اینجا

17. مانیتور شبکه وایرلس اینجا و اینجا و ترافیک شبکه

18. Recycle Bin

19. شارژ باتری اینجا و اینجا و اینجا و اینجا

20. کنترل صدا

21. ایمیل های خوانده نشده

22. خاموش کردن اتوماتیک کامپیوتر اینجا

23. قرارهای ملاقات در Outlook اینجا و وظایف اینجا، فایل ها تازه باز شده در Office اینجا 

در پایان، Window Live wave 4 نیز به زودی منتشر می شود، استفاده از گجت مخصوص Windows Live نیز جالب به نظر می رسد. در هر صورت اگر گجت مورد نظر خودتون را پیدا نکردید قطعا می توانید در لیست گجت ها در سایت ویندوز آن را پیدا کنید. ابزار های تبدیل واحد، مترجم، ماشین حساب و بسیاری دیگر ابزار هایی هستند که ایده های مناسبی پشتوانه ی آن هاست.

 

تعجب!

من خیلی جستجو کردن اما یک تقویم زیبای هجری شمسی که روی دسکتاپ قرار گیرد پیدا نکردم. واقعا جای تعجب داره که هر تقویمی پیدا کنی شبیه پروژه های دانشجویی هست تا یک نرم افزار دسکتاپ مناسب. اگر شما نرم افزار مناسبی را می شناسید، لطفا به بنده هم معرفی کنید. امیدوارم یک برنامه در حد Rainlendar برای تقویم جلالی پیدا کنم.

SilverLight Client for Facebook

اگر سرعت اینترنت شما بیش از حد پایین نیست، می توانید از این برنامه بسیار زیبا استفاده کنید. این نرم افزار یک نرم افزار برای قرار گرفتن روی دسکتاپ شما نیست، اما آنقدر زیبا هست که اطمینان دارم آن را همواره باز نگه خواهد داشت. برای دانلود کلیک کنید. این برنامه را مایکروسافت منتشر کرده و در وضعیت beta قرار دارد. هنوز برخی امکانات که در Facebook به آن دسترسی دارد در آن ایجاد نشده است و برخی نیز به صورت کلی همانند App ها برنامه ای برای ایجاد آن نیست. این برنامه قرار نیست جایگزین وب سایت Facebook باشد با این حال تقریبا می تواند شما را از دسترسی مستقیم به Facebook بی نیاز کند.

facebook_silverlight1 نکته قابل توجه آن است که در MAC OS هم کار می کند :دی!

اخیرا یک راه جدید برای به اشتراک گذاری فایل ها ایجاد شده به کمک Facebook و Microsoft. شاید در گذشته از office live یا google docs استفاده می کردید. کلیک کنید.